16 Ağustos 2013 Cuma

ORMAN MUHAFAZA MEMURU MEMURLUKTAN ÇIKARILDI

MEMURLUKTAN ÇIKARILDI

Kayıplara karışan orman muhafaza memuru Birol Arslan ailesi ve Jandarma tarafından aranıyor. Arslan’ın kaybolması sonrasında orman deposundaki tonlarca odunun da kaybolduğunu fark eden müfettişlerin hazırladığı rapor sonucu Arslan memurluktan çıkarıldı.


MEMURLUKTAN ÇIKARILDI

Can HacıoğluKırka’da orman deposunda görev yapan orman muhafaza memuru Birol Arslan’ın yaklaşık ik ay önce kayıplara karıştığını ve sonrasında yapılan araştırmada depodaki 100 bin lira değerinde 5 bin ster odunun da kaybolduğunun anlaşıldığını gazetemiz kamuoyuna duyurmuştu. 

GÖLETLERDE İZ YOK
Kayıplara karışan orman muhafaza memuru Aslan, önceki gün Kırka beldesi yakınlarındaki gölette botlarla jandarma tarafından aranmıştı. Dalgıçların da katıldığı aramada, orman muhafaza memurunun izine rastlanmadı. 

ORMANLIK ALANDA DA ARANIYOR

Ailesinin isteği üzerine kayıp ormancı bu kez görev yaptığı ormanlık alanda, özel ekipler tarafından aranmasına başlanıldı. Henüz ormanlık alanda ormancının izine rastlanmazken, aramaların bir süre daha süreceği öğrenildi. 

MÜFETTİŞLER RAPOR SUNDU

Orman Muhafaza memuru ile birlikte depodan kaybolan 5 bin ster odunun da izine rastlanılmadı. Kaybolan odunları kim aldığı veya kime satıldığı belirlenemezken, Orman Genel Müdürlüğünden gelen iki müfettiş olayı çok yönlü soruşturdu. 

“DEVLET MEMURLUĞUNDAN” ÇIKARILDI

Müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda, kayıp olan Orman Muhafaza Memurunun ‘Devlet memurluğundan’ çıkarılmasına karar verildi. Ayrıca, ortadan kaybolan odunların 100 Bin Tl civarında olduğuna karar verildi. 

SORUMLU ŞEF ISPARTA’YA GÖNDERİLDİ

Ayrıca, iki müfettişin raporları ortadan kaybolan orman muhafaza memuru Birol Aslan’ın bağlı olduğu Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü Merkez İşletme Şefinin olayda kusuru olduğu yeterli denetimleri yapmadığı gerekçesiyle Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne başmühendis olarak ataması yapıldı.  


http://www.2eylul.com.tr/gundem/memurluktan-cikarildi-h19993.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder