11 Mayıs 2013 Cumartesi

Ağaçlandırma şefi ve orman muhafaza memurlarının yaptığına bak

Ağaçlandırma şefi ve orman muhafaza memurlarının yaptığına bak

  Bu haber 27 Agustos 2012, Pazartesi 10:59:47 eklenmiştir. 586 kez okunmuştur.
Ağaçlandırma şefi ve orman muhafaza memurlarının yaptığına bakOrman Ağaçlandırma Şefi ve üç orman muhafaza memurları Seki Beldesi Cuma alanı mevkiinde mera çalışması yapmak bahanesi ile 30 yaşındaki ardıç ağacını yaktılar. Durumu gören köylüler Kemer Orman İşletme Müdürlüğüne yangın ihbarında bulunduklarını ve ancak orman işletme tarafından yangına müdahale edilmediğini belirttiler. 
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Söz konusu Nursen Yöntem Doğan  “Fethiye Seki Beldesi Yayla Ceylan ve Yayla Gerişburnu Köyleri sınırları içinde bulunan Kayak Merkezinin de üstündeki 2000 rakımında Cuma Alanı Yaylasında Ağaçlandırma Şefi Hatice DEMİRAY, Orman Muhafaza Memurları 22.Ekim.2011 tarihinde onlarca 20-30 yaşlarındaki ARDIÇ ağaçlarını yakmışlardır” dedi. Ağaçlandırma şefi orman görevlilerinin ağaçları yaktıklarını köylülerinin gördüğünü ve resim çektiklerini belirtti.
Nursen Yöntem Doğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bilindiği gibi Ardıç ağacının üretimi oldukça zordur. Bunu zorluğunu Orman Mühendisleri ve Orman Muhafaza Memurları çok iyi bilmektedirler. Belli bir rakımdan sonra da kışlar sert geçtiğinden ağaçların büyümesi de oldukça yavaştır. Ve bu ağaçlar koruma altında ve orada yaşayan vatandaşlar tarafından gözleri gibi korunmaktadır. Adı geçen Şefe, memurlara ve orman işçilerine bu ağaçları yakma yetkisini hangi üst düzey yönetici vermiştir?.  Eğer buranın yakılması ile ilgili yetki verilmemişse haklarında herhangi bir işlem yapılmışmıdır?.  Şikâyetçi olan vatandaşlar bu kişiler hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını öğrenince de zorla çektikleri bu resimleri ilgili mercilere ve makamlara suç duyurusu olarak yayınlamaktadırlar. Buraların yanması ile ilgili Seki Orman İşletme Şefliği, Kemer Orman İşletme Müdürlüğü yapılan şikayete rağmen herhangi bir işlem yapmışlarmıdır?.  Bu memlekette yangın söndürürken yanan şehit olan memurlar var iken bunların yaktığı ağaçlar işledikleri suçun üstü örtülecekmidir?.
 Bu resimleri o yaylada doğmuş büyümüş orada yaşayan vatanını toprağını seven vatandaşlarımız Bahri Hammal çekmiş ve orada yaşayan Bünyemin Patat ve Nevzat Yöntem bu olaylara şahittirler.
Orman İdaresi vatandaşından en ufak bir suçtan suç zaptı tutarken; kendi memurları, Orman, işçileri bir olup bu ağaçları yakmışlardır. İlgili Makamların bu konuyu araştırmasını bekliyor ve bunu suç duyurusu olarak ilgili makamlara bildiriyoruz” dedi.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder