11 Mayıs 2013 Cumartesi

Kaçakçılar, orman muhafaza memurlarını hastanelik etti


Kaçakçılar, orman muhafaza memurlarını hastanelik etti

12 Kasım 2004
Sakarya'da ormanda kesim yapan kaçakçılar, kendilerini yakalamaya çalışan orman muhafaza memurlarına odunlarla saldırdı.
Saldırıda 3 orman muhafaza memuru yaralandı. Geyve ilçesi Doğançay köyü ormanlık alanında kaçak ağaç kesimi yapıldığı ihbarını alan Geyve Orman İşletme Şefliği ekipleri, kaçakçıları kestikleri odunları istif yaparken yakaladı. Yakalanacaklarını anlayan 6 orman kaçakçısı, Orman Mühendisi Haluk İlkizoğlu, Orman muhafaza memuru Ekrem Yüksel ve Ersural Akaltun'a sopalarla saldırdı. Saldırı sonrası kaçakçılar araçları ile kaçmayı başarırken, yaralanan 3 orman muhafaza görevlisi kendi araçları ile Sakarya Devlet Hastanesi'ne geldi. Yaralı orman muhafaza memuru Ersural Akaltun, kaçakçıların sopalarla üzerlerine saldırdıklarını anlatarak, "Sayıları önce 4 kişiydi, daha sonra 6 kişi oldular. Saldırı sonrası arabayla kaçtılar." dedi.
Diğer taraftan orman görevlilerine saldıran kaçakçıları yakalamak için jandarmanın bölgede geniş çaplı operasyon başlattığı bildirildi. Bu arada hastaneye kaldırılan yaralılardan Ersural Akaltun ve Haluk İlkizoğlu ayakta tedavi görürken, Ekrem Yüksel'in parmaklarının kırıldığı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder