11 Mayıs 2013 Cumartesi

Ormancının Kalbi Yorgunluğa Dayanamadı


Ormancının Kalbi Yorgunluğa Dayanamadı

31 Ağustos 2011 Çarşamba 10:12
Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli Orman Muhafaza Memuru N. Can Atay, son dönemde Muğla bölgesinde yaşanan yangınların ardından yorgun düşünce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.



Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli Orman Muhafaza Memuru N. Can Atay, son dönemde Muğla bölgesinde yaşanan yangınların ardından yorgun düşünce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Geçtiğimiz hafta içinde İzmir’de çıkan orman yangını ile Dalaman İlçesi Akçataş Mahallesi Topçu Mevkii’nde çıkan ve yerleşim alanlarını tehdit eden orman yangınlarında görev yapan Orman Muhafaza Memuru N. Can Atay (49), ev taşıması yaparken aniden rahatsızlandı. 112 Acil Servis ekiplerinin evde ten yardım ister. Dalaman Devlet Hastanesi 112 Acil Servis sayaptığı ilk müdahalenin ardından Atay, Dalaman Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Yapılan kalp masajı ile hayata döndürülmeye çalışılanın Atay’ın bölgedeki kapsamlı bir hastaneye sevk edilmesi için çalışmalara başlandı. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde boş yoğun bakım ünitesinin olduğunun tespit edilmesi üzerine Atay, ambulansa yola çıkarıldı. Yolda durumu kötüye giden Atay, acil müdahale için Ortaca Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Atay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.
“YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KURULSUN”
Orman Muhafaza Memuru N. Can Atay’ın ölümünden sonra ailesi ve vatandaşlar; “Burası turizm bölgesi. Üç ilçe birbirlerine çok yakın olmasına rağmen üç hastanede de bir yoğun bakım ünitesinin olmayışı bizler için çok üzücüdür. Yetkililerin biran önce bu bölgeye tam teşekküllü bir yoğun bakım ünitesinin kurmasını istiyoruz” diye konuştular.
Ani kalp krizi sonunda hayatını kaybeden Orman Muhafaza Memuru N. Can Atay’ın cenazesi Dalaman’daki evinde Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü personelinin katıldığı törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi olan Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesine bağlı Çağlar köyüne gönderildi.
1962 yılında Kastamonu’da dünyaya gelen Orman Muhafaza Memuru N.Can Atay, ilk görevine Bolu- Yenice Orman İşletme Müdürlüğünde görev başladı. Mengen Orman İşletme Müdürlüğü’nün ardından 1986 yılında Dalaman Orman İşletme Müdürlüğüne atanan Atay, 25 yıldır Muğla’da görev yapıyordu. Ağaçlandırma ve yangın söndürme çalışmalarında aktif görev alan Atay, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder