11 Mayıs 2013 Cumartesi

Bingöl’de Şehitler Törenle Anıldı

Bingöl’de Şehitler Törenle Anıldı

Haber Tarihi: 29.04.2013 18:07

- Bingöl’ün Solhan ilçesinde 1991 yılında öğretmenevi lokaline düzenlenen saldırıda şehit olan 4 kamu görevlisi, düzenlenen törenle anıldı.
Solhan’da 22 yıl önce öğretmenevi lokaline düzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Ersin Ateş, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Türksever, Orman İşletme Şefi Ahmet Yenen ve Orman Muhafaza Memuru Fevzi Kaplan için anma programı düzenlendi. Solhan Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstü’ne çelenk sunulması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Çelenk sunma töreninin ardından Halk Eğitim Merkezi’nde devam eden programda konuşan Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Solhan’ın, şehitlerin kanının toprağa düştüğü günden bu yana, bu günü özel bir hassasiyetle kutladığını söyledi. ‘Şehitler için üzülmek hiç birimize yakışmaz’ diyen Vali Güvençer, “Çünkü inanıyoruz ki; onlar bizim kavrayamayacağımız bambaşka bir hayatın içerisinde bizlere refakat etmeye devam etmektedirler. Bize düşen hüzünden ziyade o hadisenin muhakemesini, muhasebesini yapmak, canlarını feda etmek gibi bir büyüklüğü gösteren o insanlarımızın hatırasını zihinlerimizde diri tutmak ve bizim o gün, bugün ve yarın nerede olduğumuzu, nerede olacağımızı, ne yapacağımızı gözden geçirerek kararlılığımızı pekiştirmektir” dedi.
“BÜYÜK ÇINARLARIMIZ BUNA DİRENEREK AYAKTA KALDILAR”
“Allah, dağına göre kar verir” diye bir atasözü vardır diyen Vali Güvençer şöyle konuştu:
“Biz, büyük bir milletiz. Büyük millet olduğumuz içinde zirvemizden kar, boran, fırtına hiç eksik olmaz. Ama Allah, kişilere ve milletlere ancak ve ancak taşıyabilecekleri kadar yük verir, zorluk verir. Allah katındaki gücümüz, kıymetimiz demek ki çok yüksekmiş ki bu büyüklük ve yükseklik nispetinde bu aziz coğrafya ağır bir fırtınalı dönem, ağır bir kış geçirdi. Büyük çınarlarımız buna direnerek ayakta kaldılar, dallarının bir kısmını kaybettiler, hep beraber kaybettik. Ama biliyoruz ki bizim köklerimiz bu toprağın derinliklerinde her şeye rağmen yine filizlenerek yeşermek üzere geniş ve derin kökler salmıştır. İşte bahar geliyor. Bahar tabiattaki tüm canlılara geliyor. Bahar, istesek de istemesek de geliyor, bizim bir katkımız olmadan geliyor. Ama insanoğluna hayvanlardan, bitkilerden diğer varlıklardan farklı olarak baharı ancak insanoğlu onu fark edebilir, bahara emeğini katabilir, alın terini dökebilirse bereket olarak gelir. İnsanın elinin emeğinin dışında bir şey yoktur. Bağ, bahçe, tarla emek ister ki meyve versin. Kişi olarak; bağların, bahçelerin, tarlaların sahipleri olabiliriz. Özel hayatımızda mahsul alabilmek için bunlara emek vermek zorunda olduğumuzu hepimiz çok iyi biliyoruz. Tarla bahçe bakıldığında meyve verir. Bu topraklar milletin vatanı olduğunda aynı tarla, bağ-bahçe gibi alın teri ister, gözyaşı ister bazen vatan kalabilmek için kan ister. Gözyaşı döküldüğünde alın teri döküldüğünde, kan akıtıldığında, sadakat duygusu, fedakarlık ve feragat duygusu toprağa döküldüğünde toprak vatan olur. Bu vatan da haktır. Ayrımcılık biter. Bu güzelim topraklar çoktan asude bir baharın güneşini, asude bir baharın ılık rüzgarını çoktan hak etmiştir.”
“SOLHAN, KAYMAKAMINA SAHİP ÇIKMIŞTIR”
Solhan Kaymakamı Şeref Aydın ise, “O dönemde tüm bölgede terör saldırıları giderek artmıştır. Çok sayıda vatandaşımız, güvenlik görevlisi ve kamu görevlisi şehit edilmiş, yaralanmış, vatandaşlarımızın birçoğu yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmıştır. Bu elim hadisede hedefin ilçe kaymakamı merhum Ersin Ateş olduğu açıktır. Diğer kamu görevlilerinin şehit olmaları ya da yaralanmaları o esnada ilçe kaymakamıyla birlikte memurlar lokalinde bulunmalarından dolayı olmuştur. Solhanlılar, her yıl 28 Nisanı bir başka buruklukla karşılamaktadır. Solhan, yıllardır kendi kaymakamına sahip çıkamamanın, onu koruyamamanın ve teröre kurban vermenin mahcubiyetini yaşaya gelmiştir. İster mahcubiyet, ister günah, ister vebal adına ne derseniz deyin Solhan halkı bunu fazlasıyla yaşamıştır” dedi.
Anma programına, 49. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Mülkiye Başmüfettişi Adnan Kurtipek, Bingöl Ağır Ceza Reisi Ercan Adalı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Etem Metehan Yaşar, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder