11 Mayıs 2013 Cumartesi


Orman muhafaza memurları rüşvetten tutuklandı

BURSA'nın Gemlik ilçesinde zeytinlik alanındaki çalılıkları keserek arazisini genişletmek isteyen çiftçiden rüşvet aldıkları öne sürülen Orman İşletme Şefliğinde görevli orman memurları A.G. ve H.T. tutuklandı. 
13.01.2012 21:44



Gemlik ilçesi'nde zeytincilik yapan ismi açıklanmayan çiftçi, arazisinin kenarında bulunan çalılıkları keserek zeytinliğini genişletmek istedi. Duruma müdahale eden Orman İşletme Şefliğinde görevli orman memurları A.G. ve H.T. iddiaya göre çiftçiden 200 Lira rüşvet istediler. Üzerinde para bulunmadığını belirten çiftçi, daha sonra vermek üzere ilçe merkezinde bir lokantada buluşmak için orman memurlarıyla anlaştı. 

Jandarma'ya giderek durumu anlatan ismi açıklanmayan çiftçinin, şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcısının izniyle seri numaraları alınmış iki adet 100'er liralık banknot şikayetçi olan kişiye verilerek lokantada buluşma sağlandı. Çiftçi ile birlikte lokantada yemek yiyen ormancılar, 200 lirayı alıp lokantadan ayrıldıkları sırada Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındılar. Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen orman muhafaza memurları A.G. ve H.T. 'görevleri başında rüşvet almak' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldular. 

Hurşit TOPAL- GEMLİK- Bursa- DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder