11 Mayıs 2013 Cumartesi

'Alınan rüşvet geri verilmez' cinayeti


'Alınan rüşvet geri verilmez' cinayeti

·                                 02.02.2010
Edirne'de iki kardeş ormanlık alana odun toplamaya gitti. Kendilerini "Burada odun toplamak yasak" diye durduran memura "Sana rüşvet vermiştik. O zaman geri ver" diye çıkıştılar. Canlarından oldular....

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde orman muhafaza memuru Mahmut Göçmen, geçen cumartesi akşamı Bülbülderesi 
mevkiinde Roman vatandaşlar 42 yaşındaki Reşit Karataş ile kardeşi 29 yaşındaki Lütfü Karataş'ı av tüfeğiyle öldürdü. Olayın ardından orman muhafaza memuru Mahmut Göçmen yakalandı. 

"ÖLMEMEK İÇİN ÖLDÜRDÜM" 

Olaya tanık olduğunu söyleyen Serdal Demir, "Ormana kuru dal toplamaya gidiyorduk. Muhafaza memuru Mahmut Göçmen bizi görünce odun toplamanın yasak olduğunu söyledi. Biz de geri döndük. Ancak Lütfü Karataş birden geri dönerek muhafaza memuruna 'Madem izin vermiyorsun o zaman geçenlerde aldığın 150 lira rüşveti geri ver' dedi. Muhafaza memuru tüfeğini doğrultup ateş etti" dedi. Olayın ardından teslim olan muhafaza memuru Göçmen ise "Odun kesmeye giden 8-10 kişilik bir gurup gördüm ve uyarıp geri dönmelerini istedim. Ancak onlar baltalarla üzerime yürüdüler. Bunun üzerine tüfekle ateş ettim. Öldürmeseydim şimdi ben ölmüştüm" diye kendini savundu. 

"KAYMAKAM İSTİFA" YÜRÜYÜŞÜ 
Ölenlerin ikamet ettiği Mescit Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 50 Roman vatandaş ise önceki gün Uzunköprü Adliyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. "Katil ormancı, kaymakam istifa" diye slogan atan grup adliye önüne geldiğinde "Onu bize verin, onun cezasını biz verelim" diye bağırdı. Roman vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın kendilerine kömür vermemesi nedeniyle ormandan odun toplamak zorunda kaldıklarını, bu yüzden iki kişinin öldüğünü belirterek, Kaymakam Uğur Kolsuz'un istifasını istediler. Yetkililer görüştükleri vatandaşları evlerine dönmeye ikna etti. 

SELENDİ OLAYLARINI HATIRLATTI
Manisa'nın Selendi ilçesinde yaşanan olayların bir benzerinin Uzunköprü'de yaşanmasından korkan yetkililer ise olay duyulur duyulmaz ilçeye bir otobüs dolusu çevik kuvvet polisi sevk etti. Selendi'de, kahvehanede sigara içme kavgası yüzünden bir kişi ölünce, Romanlar ve diğer vatandaşlar arasında yaşanan olaylarda evler yakılmış, Romanlar başka ile gitmek zorunda kalmıştı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder